10 Νοε 2008

Έχω κάνει 13 γάμους και ετοιμάζομαι για τον 14ο.......

Έχω κάνει 13 γάμους και ετοιμάζομαι για τον 14ο.......!! λέει στην Τατιάνα Στεφανίδου ο μεσήλικας καλεσμένος (επιστήμονας αυτοπροσδιοριζόμενος) , στην εκπομπή της *Αξίζει να το δεις* και όλοι στο πλατώ μένουν άφωνοι ιδιαιτέρως οι κοπέλες....Προκαλώντας ευθυμία με το Τραγούδι του Τερζή *Είμαι άστατος πολύ* το πλατώ χειροκροτεί...*Επιθυμώ να πεθάνω στα χέρια μια 22αρας παρά στα χέρια μιας 50αρας*.

Οι αρσενικοί ανά την υφήλιο τον *ζηλέυουν* για αυτήν του την ζωή και η κουβεντούλα βέβαια καλά θα κρατεί την επομένη στις δουλειές και τα καφενεία.....

Για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους απαντάει ότι η κόρη του δεν θα ήθελε να παντρευτεί μεσήλικα όπως αυτός πράττει με τις νεότερες και προκαλεί ή καλύτερα σκανδαλίζει το κοινό.

Οι απόψεις του είναι σεβαστές παρόλο που ο ίδιος αυτοσαρκάζεται και λέει ότι είναι παλαβός αλλά έχει αυτήν την αδυναμία.

Ο Εμπεδοκλής είχε σοφά είχε πει ότι *ο καθένας μας πράττει κατά πως αντιλαμβάνεται*

Ποιά όμως είναι αυτά τα όρια τα διακριτά και αποδεκτά για μια κοινωνία;

Αν ζούσαμε στην ζούγκλα του Αμαζόνιου και είμασταν φύλαρχοι τότε βάση των άγραφων νόμων της μικροκοινωνίας μας θα 'χαμε το ηθικό δικαίωμα να παντρευτούμε μικρές κοπέλες , γεγονός ανήθικο για τις χριστιανικές κοινωνίες.

Αν είμασταν μουσουλμάνοι θα μπορούσαμε επίσης να έχουμε περισσότερες της μιας συζύγους αρκεί να μπορούσαμε να τις συντηρήσουμε.

Συνεπώς η ντροπή για μια κοινωνία καθορίζεται από τα δομικά , οικονομικά και προσωπικά κριτήρια αυτής.

Ποιό είναι το ηθικόν; ή το αν υπάρχει ηθική δείτε το:

http://www.metron-ariston.gr/hthikh.html

http://www.metron-ariston.gr/ntrophs.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: