23 Μαρ 2011

Παραπληροφόρηση και στάση πληρωμών (διαδικτυακή φάρσα)

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Παραπέμπονται 10 άτομα για το email της χρεοκοπίας στις 25 Μαρτίου 2011. Με λίγα λόγια: στις 9 Μαρτίου μέσω του διαδικτύου διαδόθηκε το μήνυμα και άμεσα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράϊκου διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση την οποία ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μάλιστα στο πλαίσιο της έρευνας εκλήθησαν να δώσουν ανωμοτί κατάθεση πάνω από 40 διαχειριστές ιστοσελίδων και blogs που είχαν αναπαράγει τις σχετικές πληροφορίες περί χρεοκοπίας.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί μέσα από ψηφιακή ανάλυση των ιχνών του μηνύματος εντόπισαν τον συντάκτη του και όπως διαπιστώθηκε εκείνος το έστειλε από το χώρο εργασίας του σε blog στις 10:43 το πρωί της 9ης Μαρτίου.

Στη συνέχεια, άλλοι χρήστες πήραν το email και το διακίνησαν σε άλλες ιστοσελίδες και blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η δικογραφία σε βάρος των 10 ατόμων υποβλήθηκε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ένας 43χρονος τορναδόρος από την Κρήτη ειχε αρχικά κατηγορηθεί ως αποστολέας των e-mail με τα οποία, υπογράφοντας ως στέλεχος τράπεζας και επικαλούμενος "εσωτερική πληροφόρηση", "ενημέρωνε" για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τα ίχνη του 43χρονου, ενώ ακόμη δεν έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον του, καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ περιμένουν πρώτα την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών. Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα είχε σταλεί από ίντερνετ καφέ στην Κρήτη, στις 9 Μαρτίου. Το επίμαχο κείμενο αναδημοσιεύτηκε από εκατοντάδες blogs προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση, ενώ έγινε και αφορμή αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., που αντάλλαξαν κατηγορίες για την αποστολή του. Στο κείμενο σημείωνε, μεταξύ άλλων: "από άτομα του Yπουργείου Eσωτερικών πληροφορήθηκα ότι στο Γενικό Λογιστήριο του Kράτους έχει τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις. Ο κρατικός μηχανισμός έχει ήδη επεξεργαστεί τα στοιχεία και το μόνο που απομένει είναι η εντολή. Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με άτομα του Yπουργείου Οικονομικών, συναδέλφους του τραπεζικού κλάδου αλλά και δημοσιογράφους, όλοι είχαν ακριβώς την ίδια πεποίθηση. Πάμε για χρεοκοπία".
Πηγή: http://www.express.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=435509&Itemid=136

Δεν υπάρχουν σχόλια: