22 Σεπ 2009

Τελικά δεν μπόρεσα να αντισταθώ...θα μιλήσω για το φόβο των μαζών και των εξουσιαστών

Ας θυμηθούμε λίγο τι έγινε στην Αρχαία Ελλάδα, τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούσαν πριν την ηγεσία του τυράννου Πεισιστράτου.

Χρεωμένοι οι Αθηναίοι πολίτες στους αριστοκράτες της εποχής εκείνης. 'Έχαναν την ελευθερία τους και γίνονταν δούλοι στην πάμφτωχη Αθήνα. Δίχως γη να καλλιεργούν άρχισαν να διαμαρτύρονται στην αρχή και έπειτα ξέσπασαν ταραχές...πολλές ταραχές....

Οι αριστοκράτες ζητούν την βοήθεια από τον λαοφιλή *μουσικό* Σόλωνα ο οποίος σε συνεννόηση με τους αριστοκράτες φέρνει τον Νόμο της *Σεισάχθειας* δηλαδή της κατάργησης των χρεών των Αθηναίων όπου χαρίζονταν ουσιαστικά η ατομική ελευθερία.

Κάτι όμως έπρεπε να κάνουν οι Αθηναίοι για να ζήσουν. Τα κτήματα ήταν στους ολίγους πλούσιους Αριστοκράτες όπου άνηκε και η Πολιτική εξουσία.

Τότε έρχεται ως Μεσσίας ο Τύραννος Πεισίστρατος όπου δεσμεύει τις περιουσίες των αριστοκρατών και τις μοιράζει με κλήρους στους Αθηναίους. Βασιλεύει αρκετά χρόνια με γαλήνη καθώς η αναδιανομή των χωραφιών σημαίνει και οικονομική ισχύ και άρα συμμετοχή στην διακυβέρνηση της Πόλης Κράτους.

Όμως επειδή επί Πεισιστράτου η διακυβέρνηση θεωρούνταν δεδομένη για τους Αθηναίους καθώς ηθικά ήταν ανεπίτρεπτο ως μεγίστη πράξη αχαριστίας η αμφισβήτηση του αρχηγού μόλις ο τύραννος πέθανε και ήρθε ο γιος (του τυράννου) στην εξουσία οι Αθηναίοι τον αμφισβήτησαν και αφού επαναστάτησαν τον έριξαν φέρνοντας τον εξόριστο Κλεισθένη στην Αθήνα λαμβάνοντας και αυτοί μέρος στην πολιτική εξουσία (κοινώς την διακυβέρνηση της Πόλης - Κράτους) .....και από τότε ξεκινά η φωτοδότρα Δημοκρατία και ο Χρυσός αιώνας του Περικλέους....

Συμπέρασμα; η οικονομική κρίση έφερε αναδιανομή τάξεων του πλούτου ενώ έγινε το προπύργιο της Δημοκρατίας.

Τι γίνεται σήμερα; Η οικονομική κρίση προφασίζεται από τους Κυβερνώντες όλου του Κόσμου για να περικοπούν τα εργατικά δικαιώματα και επιπλέον στόχο την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των πολιτών, ώστε ουσιαστικά να πεθαίνουν ως σκλάβοι. Αλλά δεν έχουν λάβει οι Κυβερνώντες υπόψιν μια λεπτομέρεια....τον φόβο στην μορφή που ο σύγχρονος άνθρωπος τον αντιλαμβάνεται....

Για να μπω στο θέμα για τον περιβόητο φόβο:

Τι είναι ο φόβος που διασπείρουν στις μάζες;

Δανείζομαι από τον επίκουρο καθηγητή Πανεπιστημίου Μάνου Δανέζη την άποψη του με την οποία συμφωνώ απόλυτα:

*Η φιλοσοφία του φόβου που προσπαθούν κάποιοι να ενσπείρουν στις καρδιές των ανθρώπων μέσω της ιστορίας της καταστροφής του κόσμου το 2012 αποτελεί μια πανάρχαια μέθοδο υποταγής των ανθρώπινων συνειδήσεων . Ο φοβισμένος άνθρωπος είναι ένας υποταγμένος άνθρωπος. Ένα πλάσμα έτοιμο να υπακούσει να ανεχθεί και να παραδοθεί χωρίς αντίδραση στην ροή των γεγονότων που οι άλλοι του επιβάλουν* .

Δηλαδή η εκ νέου προσπάθεια διχασμού της παγκόσμιας κοινωνίας των ανθρώπων σε ανθρώπου που φοβούνται τι συστήματα (ασφαλιστικό, οικονομικό κ.α) θα παραδώσουν στα παιδιά τους είναι στην πραγματικότητα ψευτοδιλήμματα καθώς η ιστορία έχει διδάξει με σαφήνεια ότι πουθενά δεν υπάρχουν αδιέξοδα καθώς υπάρχει ροή γεγονότων και μεταλλάξεων σε ταξικό οικονομικό και θεσμικό επίπεδο.

Οι Κυβερνώντες λησμονούν ότι μπροστά τους δεν έχουν τον από παλιά υπάκουο και σοφό άνθρωπο, τον υπνωτισμένο από τις θρησκείες αλλά τον Νέο Συμπαντικό άνθρωπο με υπαρξιακό Νου και ανήσυχο πνεύμα και διάκριση......

Όποιος κατάλαβε κατάλαβε............!!

Εξάντας Ελλήνων ... Περί Φόβου

Εξάντας Ελλήνων ... Περί Κυβερνώντων

Δεν υπάρχουν σχόλια: