9 Φεβ 2013

Πρόστιμα σε σκουλήκια

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTKoIdscKG8e823kuT1Hd8VlvojUilNiawYr4-f_TObjQQGW3GF895VDbf6I8PYzKX4G_oM82Wf3kSMlvKPQWuWQIEzapJbeka0GnBoesG_9cx1vnswsI1kJ2dS4bGKtO0IxZCYCmfmoBA/s400/skouliki.bmp Επειδή σύμφωνα με νεότερη έρευνα επιστημόνων το έδαφος που σκάβουν τα σκουλήκια παράγει τεράστιες ποσότητες CO2 με αποτέλεσμα να επιταχύνουν την κλιματική αλλαγή για αυτό τον λόγο στην επόμενη διάσκεψη των ηγετών των κρατών για την κλιματική αλλαγή, θα εξετασθεί η πιθανότητα να δοθούν πρόστιμα στα κράτη που έχουν τα περισσότερα σκουλήκια μη εξαιρουμένων σε αυτήν την συμπαθέστατη κατηγορία τους μεγαλοτραπεζιτες και τους άθλιους πολιτικούς μαριονέτες....

Χωρίς πλάκα και σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Ολλανδών, Αμερικανών και Κολομβιανών επιστημόνων, το έδαφος που σκάβουν τα σκουλήκια παράγει τεράστιες ποσότητες CO2.
Στα πλαίσια της έρευνας, οι επιστήμονες μελέτησαν τα αποτελέσματα 237 ανεξάρτητων πειραμάτων που διεξήχθησαν στο πλαίσιο παλαιότερων ερευνών και παρατήρησαν ότι παρόλο που τα ίδια τα σκουλήκια δεν παράγουν υψηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, το έδαφος, που ανακατεύουν, απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες CO2 που αγγίζουν το 20% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης οι γαιοσκώληκες είναι οι μηχανικοί του οικοσυστήματος του εδάφους και επηρεάζουν τη φυσική του δομή καθώς το τρυπούν και το καθιστούν πορώδες. Παράλληλα τα σκουλήκια αλληλεπιδρούν με τα βακτήρια που ευθύνονται για το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Με τον τρόπο αυτό, οι γαιοσκώληκες καθορίζουν την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που θα παραχθεί στο έδαφος και την ποσότητα που θα απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα.
 Οι επιστήμονες ανησυχούν ότι τα σκουλήκια αυξάνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, δεδομένου ότι πολλαπλασιάζονται με υψηλούς ρυθμούς.

Ε όχι και να ανησυχούμε και για τα σκουλήκια......


Δεν υπάρχουν σχόλια: