1 Ιουν 2010

Να η μειωμένη κυριαρχεία που φοβόταν ο Πρωθυπουργός μας. Τώρα θα τα δώσουμε όλα...!! Θεέ μου βάλε το χέρι σου

Ο κ. Παπανδρέου εξετάζει το ενδεχόμενο επαφών στο Κογκρέσο. Ο λόγος είναι η ανησυχία που προκάλεσε στην Αθήνα η πρόσφατη ομόφωνη (94-0) υιοθέτηση από τη Γερουσία μη δεσμευτικής τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να εγκρίνουν την παροχή δανείων από το ΔΝΤ προς χώρες με χρέος που ξεπερνά το 100% του ΑΕΠ και οι οποίες ενδεχομένως να αδυνατούν να τα αποπληρώσουν. Αμερικανοί νομοθέτες δηλώνουν απρόθυμοι να προσφέρουν, μέσω του ΔΝΤ, χρήματα για τη διάσωση πλούσιων χωρών όπως θεωρούνται τα μέλη της Ευρωζώνης.

Η απόφαση προκάλεσε την κινητοποίηση κορυφαίων ομογενών προς στελέχη του Κογκρέσου για να διασφαλισθεί ότι δεν θα επηρεασθεί το δάνειο προς την Ελλάδα που έχει ήδη εγκριθεί από την εκτελεστική επιτροπή του ΔΝΤ και έχει αρχίσει η σταδιακή εκταμίευσή του. Η Αμερική διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων (17%) στο ΔΝΤ και έχει τη δυνατότητα να παρεμποδίσει την παροχή δανείου, για την έγκριση του οποίου απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 85%. Πριν από λίγες ημέρες η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Καρολάιν Ατκινσον, έσπευσε να σημειώσει ότι κανένα κράτος-μέλος δεν έχει χάσει χρήματα από δάνεια που έχει παράσχει το Ταμείο, και επιχείρησε να καθησυχάσει τους Αμερικανούς νομοθέτες, επισημαίνοντας με έμφαση ότι το ΔΝΤ «δίνει δάνεια, όχι δώρα». Πηγή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_30/05/2010_402833

Δηλαδή με λίγα λόγια για να μας συνδράμουνε θα πρέπει η Ελληνική Κυβέρνηση να δώσει *ΓΗ και ΎΔΩΡ* ώστε να μην βάλει προσχώματα στην εκταμίευση της βοήθειας......

Τι να είναι άραγε το αντάλλαγμα για το δάνειο από το ΔΝΤ; μήπως το όνομα του κρατιδίου στα βόρειά μας, την FYROM. μήπως την μοιρασιά των κοιτασμάτων ραδονίου, πετρελαίων ή χρυσού σε αμερικανικές, τουρκικές γερμανικές και ελληνικές εταιρίες, μήπως την διευθέτηση των διαβόητων γκρίζων ζωνών με εκχωρήσεις υπέρ της κουμπάρας Τουρκίας.

Ένα είναι το βέβαιο *ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ ΠΑΣ ΑΝΗΡ ΞΥΛΕΥΕΤΑΙ* "όταν πέσει η βελανιδιά, τότε ο καθένας μπορεί να κόψει τα ξύλα της"! Η Ελλάδα κύριοι είναι έτοιμη να κατασπαραχτεί από κάθε λογής διεθνή τυχοδιώκτη και πολυεθνική.

ΘΕΕ ΜΟΥ ΒΑΛΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΕΡΙ ΓΙΑΤΙ ΧΕΡΙ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ

Αφιερωμένο στους ΕΛΛΗΝΕΣ το παρακάτω ποιήμα του Καρυωτάκη:

Aπό θεούς και ανθρώπους μισημένοι,
σαν άρχοντες που εξέπεσαν πικροί,
μαραίνονται οι Βερλαίν. τους απομένει
πλούτος η ρίμα πλούσια και αργυρή.

Οι Ουγγώ με "Τιμωρίες" την τρομερή
των Ολυμπίων εκδίκηση μεθούνε.
Μα εγώ θα γράψω μια λυπητερή
μπαλάντα στους ποιητές άδοξοι πούναι.
Αν έζησαν οι Πόε δυστυχισμένοι.
και αν οι Μπωντλαίρ έζησαν νεκροί,
η Αθανασία, τους είναι χαρισμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: