5 Ιουν 2010

Βιομηχανία φόβου, γιατί συνεχίζεται;



Βίντεο του Δρ Μάνου Δανέζη (Επίκουρου Καθηγητή Αστροφυσικής, Πανεπιστημίου Αθηνών)

Γιατί τα λέω αυτά;

Παλαιά φοβερίζανε τους ανθρώπους με Διαβόλους και Τριβόλους, με την Κόλαση και τον Παράδεισο με την Ταραχή ή το χάος με τον Άδη ή τον Δία. Σήμερα που ο άνθρωπος ξυπνά την Νόησή του από τα Ταμπού των θρησκειών έρχεται ένας νέος Φόβος. Ο Φόβος που προκαλεί η έλλειψη του Θεού Χρήματος. Αποκαθήλωση του οποίου σημαίνει και το Τέλος της Ανθρώπινης Υπόστασης.

Κύριοι λυπάμαι, το κόλπο σας δεν θα πιάσει ο κόσμος είναι αρκετά ξεξυπνημένος για να καταλάβει ότι όλα είναι φτιαχτά, ανθρώπινα δημιουργήματα για να εκμεταλλευθούν τυχοδιώκτες την τεράστια δύναμη που κατέχει η ανθρωπότητα μέσω μιας παγκόσμιας πτώχευσης. Έχω την πεποίθηση ότι την Ελληνική ιστορία κάποιοι επαναλαμβάνουν. Όπως τότε που χρεώσανε τους αρχαίους Αθηναίους τι ακολούθησε; Η Σεισάχθεια η αναδιανομή του πλούτου και η Γέννηση της υπέροχη Δημοκρατίας. Ευτυχείς ο άνθρωπος που θα ζήσει ενδιαφέροντες καιρούς…..(Δηλαδή ζούμε πάλι την ένδοξη ιστορία μας σε Playback απλά με άλλους κομπάρσους). (Του Αντωνίου Περιπατητή)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κατα πρωτον σας οφειλω θερμα συγχαρητηρια και ενα μεγαλο ευχαριστω γεματο ευγνωμοσυνη για οσα διαβασα σ αυτο και στο metron.gr.
Κατα δευτερον για καποιο λογο δεν μπορω να ανοιξω το ανωτερω βιντεο. Μπορειτε να βοηθησετε;

ευχαριστω εκ των προτερων
αναγνωστρια