22 Ιαν 2010

Βρε τι ανακαλύπτει ο ερασιτέχνης.....μελετητής Περιπατητής



Ως χόμπι τις ελάχιστες ώρες μελετώ την ιστορία και δείτε τι ανακάλυψα:

α. Επί αυτοκράτορα Καρακάλλα δίδεται για φορολογικούς λόγους το δικαίωμα του Ρωμαίου πολίτη στους υποταγμένους Έλληνες λόγω των επιδρομών που υφίσταντο η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και της ανάγκης εξεύρεσης πόρων για την στρατιωτική θωράκιση της αυτοκρατορίας.
β. Στην Αμερική κατά τον Πόλεμο Βορείων Νοτίων, δίδεται το δικαίωμα ισότιμου πολίτη με δικαίωμα ψήφου σε όσους από τους σκλάβους μαύρους βοηθούσαν στην επικράτηση των Βορείων έναντι των Νοτίων. Έτσι αφού βοήθησαν οι έγχρωμοι στην νίκη των Βορείων καθιερώθηκαν τα πρώτα δικαιώματα τους.
γ. Η Γερμανία αναγκάστηκε μετά την ήττα της το 1945 να δεχθεί μετανάστες με πρόφαση την ανοικοδόμηση της χώρας ως ισότιμους πολίτες με δικαίωμα ψήφου από τις νικήτριες τότε Συμμαχικές δυνάμεις με στόχο την αλλοίωση της γερμανικής εθνικής συνειδήσεως.

Διαλέξτε ποια ανάγκη θα κυριαρχήσει στην Ελλαδίτσα για το δικαίωμα ψήφου των μεταναστών. Πιο πολύ μου ταιριάζει για φορολογικούς λόγους προκειμένου να βρούμε λεφτά να δώσουμε στους μεγαλοτραπεζίτες που μας χρεώσανε εξαιτίας των πολέμων που μας δημιουργήσανε.....

Πως οι ισχυροί επικρατούν στους ανίσχυρους....;

Δεν υπάρχουν σχόλια: