15 Μαΐ 2011

Λύση στο πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών βρήκαν οι επιστήμονες!

Οι επιστήμονες που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή προτείνουν ένα νέο πρόγραμμα γεωμηχανικής το οποίο, εάν πετύχει, θα μπορέσει να μειώσει όσο χρειάζεται την τάση υπερθέρμανσης του πλανήτη ώστε να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες.
Η μέθοδος είναι απολύτως φυσική, με την έννοια ότι χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό ο οποίος υπάρχει ήδη στην φύση.

Εν συντομία, οι ειδικοί θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον κύκλο του θείου για να ψυχράνουν τον πλανήτη. Αυτό μπορεί να γίνει χάρις σε πρόσφατες ανακαλύψεις που επέτρεψαν στους ειδικούς να προσδιορίσουν πως λειτουργούν τα δύο βασικά συστατικά του κύκλου του θείου.

Σε προηγούμενες μελέτες, οι ειδικοί είχαν προσδιορίσει πως το βακτηριοπλαγκτόν στους ωκεανούς του κόσμου - το βακτηριακό συστατικό του πλαγκτόν που κυκλοφορεί στο νερό - παράγει παράγωγα θείου τα οποία είτε στέλνονται στην ατμόσφαιρα, είτε ανακυκλώνονται μέσα στον ωκεανό.
Στην πρώτη διαδρομή, τα αερομεταφερόμενα χημικά μόλις φθάσουν στο ανώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας προμηθεύουν τους σπόρους για τη δημιουργία μαζικών νεφών τα οποία με τη σειρά τους βοηθούν την ψύχρανση του πλανήτη. Στη δευτερογενή τους χρήση, τα παράγωγα του θείου καταναλώνονται από το ωκεάνιο δίκτυο βρώσης και επιστρέφονται στο θαλάσσιο νερό.

Αυτό, λοιπόν, που προτείνουν οι ειδικοί είναι να χρησιμοποιήσουν τη πρώτη διαδρομή που ακολουθεί ο κύκλος του θείου, ενόσω θα εξωθήσουν τη δεύτερη διαδικασία στο περιθώριο.

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=274734

Δεν υπάρχουν σχόλια: