11 Νοε 2011

Η άλλη όψη του Λουκά Παπαδήμου.....!


Υποσημείωση

Ξέρουμε, ξέρουμε θα πείτε όλοι μιλούν θετικά και εσείς ακολουθείτε άλλη γραμμή…
Μακάρι να διαψευσθούμε για το καλό της χώρας μας. Ευχόμαστε ολόψυχα στον νέο πρωθυπουργό δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο έργο του......

Πηγή : http://www.bankingnews.gr
Με θέμα: Θα ξεθωριάσει γρήγορα η υπερβολική αισιοδοξία για τον Παπαδήμο αλλά και το έργο της μεταβατικής κυβέρνησης – Η αναποφασιστικότητα ήταν το βασικό μειονέκτημα του…

Κατά την ημέρα (10/11/2011) της ανακοίνωσης του μεταβατικού πρωθυπουργού του Λ Παπαδήμου το ΧΑ υποχώρησε και οι τραπεζικές μετοχές σχεδόν έχασαν τα κέρδη τους. Σημειολογική η κίνηση αυτή.
Προφανώς και οι επενδυτές διατηρούν χαμηλές προσδοκίες και αυτό επιβεβαιώθηκε από την συμπεριφορά της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, των τραπεζών και των ομολόγων.

Η συμπεριφορά των επενδυτών χθες ήταν απόλυτα αναμενόμενη καθώς ήδη είχε προηγηθεί μια αναίτια άνοδο και προφανώς ακολούθησε η κατοχύρωση κερδών.
Αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία και σημασία δεν είναι να αξιολογείται η συμπεριφορά της αγοράς μόνο στη διάρκεια μιας συνεδρίασης.
Όμως είναι προφανές ότι η έλευση Παπαδήμου δεν αλλάζει ούτε την γενική τάση ούτε δίνει λύσεις στα βασικά προβλήματα της χώρας.
Να σημειωθεί καθώς πολλοί το λησμονούν ότι αν ο Παπανδρέου δεν είχε υποπέσει στο μεγάλο ατόπημα να μιλήσει για δημοψήφισμα στους ευρωπαίους ηγέτες, τώρα θα ήταν πρωθυπουργός, η δανειακή σύμβαση θα ψηφιζόταν η 6η δόση θα εκταμιευόταν και ο προϋπολογισμός θα ψηφιζόταν. Θα έκανε δηλαδή ότι θα πράξει ο Λ Παπαδήμος.
Σε αντίθεση με μια γενικευμένη προσέγγιση ότι ο Λ Παπαδήμος θα διασώσει την Ελλάδα και της καθολικής αποδοχής που έτυχε από τα μέσα ενημέρωσης θα αναφέρουμε ορισμένες βασικές παραμέτρους…που καλό είναι να γνωρίζει η κοινωνία.
Ο Λ Παπαδήμος εκ των πραγμάτων όσο και ζήλο και να επιδείξει μέσα σε 100 μέρες δεν μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα.
Το χρονικό διάστημα είναι πολύ περιορισμένο…
Ωστόσο αξιολογώντας την παρουσία του στην ΕΚΤ, την ΤτΕ το βασικό μειονέκτημα Παπαδήμου ήταν η αναποφασιστικότητα του.
Λίγοι γνωρίζουν ότι από τα επιτελικά στελέχη της ΕΚΤ ο Λ Παπαδήμος πάντα ήταν εκπρόθεσμος στους χρόνους που ζητούσε η ΕΚΤ.
Λίγοι γνωρίζουν ότι ο Λ Παπαδήμος ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ σχεδόν ποτέ δεν είχε παραδώσει μελέτη που αφορούσε ζητήματα της ΕΚΤ χωρίς να επιστραφεί για διορθώσεις.
Λίγοι γνωρίζουν ότι σε πλήρη συνεργασία με τον Σημίτη επέλεξαν μια λογιστική λύση για να ωραιοποιήσουν τα οικονομικά της Ελλάδος το γνωστό swaps της Goldman Sachs.
Η επίθεση Σαρκοζί στον Λ Παπαδήμο έχει μείνει στην ιστορία…
Λίγοι γνωρίζουν ότι ο Λ Παπαδήμος, μπορεί να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στην ΕΕ και κυρίως στην ΕΚΤ αλλά αυτό που μετράει είναι η αποφασιστικότητα και η ταχύτητα λήψης αποφάσεων.
(Δεν θα επαναφέρουμε την επιχειρηματολογία για το 1999 είναι γνωστές οι θέσεις των θεσμικών παραγόντων εκείνη την περίοδο)
Προφανώς και διαθέτει ικανότητες σε ορισμένους τομείς και σε καμία περίπτωση δεν θα τις υποτιμήσουμε.
Αλλά να παρουσιάζεται ως η σωτήρια λύση για το μέλλον της Ελλάδος μια μεταβατική κυβέρνηση 100 ημερών από σήμερα και ειδικά με τον Λ Παπαδήμο που δεν φημίζεται για την αποφασιστικότητα του στην λήψη αποφάσεων νομίζουμε ότι πάει πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: