14 Νοε 2009

Τιμωρήθηκε εύελπις επειδή τραγούδησε το "Μακεδονία ξακουστή"

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς: υπουργό Εθνικής Άμυνας Θέμα: Τιμωρήθηκε εύελπις επειδή τραγούδησε το "Μακεδονία ξακουστή"

Είκοσι ημέρες φυλάκιση κόστισε σε τεταρτοετή εύελπι το εμβατήριο "Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα" που τραγούδησε κατά τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ποινή επεβλήθη από την ηγεσία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων για παράβαση διαταγής με την οποία είχε απαγορευθεί από τον διοικητή στρατηγό Γιαννόπουλο η χρησιμοποίηση οποιουδήποτε συνθήματος, εμβατηρίου ή άσματος κατά τη συγκεκριμένη παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παρά τη διαταγή, ο εύελπις που συμμετείχε σε ένα από τα τμήματα της Σχολής που παρήλαυναν πήρε την πρωτοβουλία, έδωσε τον τόνο και άρχισε να τραγουδά το εμβατήριο, παρασύροντας και αρκετούς άλλους.

Όπως είπε αρμόδια πηγή, υπήρξε παράβαση διαταγής που αφορούσε "την πειθαρχία συγκροτημένου στρατιωτικού τμήματος το οποίο μάλιστα παρήλαυνε". Η διαταγή, αναφέρθηκε, ήταν προληπτικού χαρακτήρα.

Προφανώς εδόθη λόγω του ότι την περίοδο εκείνη βρίσκονταν σε εξέλιξη λεπτοί χειρισμοί για το Σκοπιανό- σε λίγες ημέρες ήταν και η συνάντηση με τον μεσολαβητική του ΟΗΕ κ. Νίμιτς. Ερωτάται ο κύριος υπουργός:

1.Για ποιους λόγους απαγορεύτηκε στους Ευέλπιδες να τραγουδήσουν εμβατήρια που είναι εγκεκριμένα και μάλιστα η χρήση τους προβλέπεται για πορείες και παρελάσεις, όπως το "Μακεδονία Ξακουστή";

2. Κάτω από ποιες διαδικασίες επήλθε η απαγόρευση για τα εμβατήρια και ποιος έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία όπως προκύπτει αντιπαρέρχεται του στρατιωτικού κανονισμού που προβλέπει το αντίθετο; (Κοινοβουλευτική ερώτηση)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=H8xg72VCPe8


Ένα βιντεάκι για τις ... γιορτές!

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΚΟΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΕΙΔΗ.