9 Μαΐ 2010

Φαινόμενο Σύγχυσης

Αυτό που έχω να σου πω είναι ότι ακόμα και σήμερα υπάρχει το φαινόμενο της σύγχυσης. Δηλαδή δεν υπάρχει μπούσουλας στην αντιμετώπιση φαινομένων που αφορούν την κερδοσκοπία των μεγαλοτραπεζιτών. Και επειδή *ένας δρόμος ανοίγεται πηγαίνοντας* η Ελλάδα με ένα από τα μικρότερα ΑΕΠ θα μπει στο παιχνίδι του πειραματισμού σαν δόλωμα για να φανεί με ποιο τρόπο μπορεί να ισορροπήσει το σύστημα των αγορών με τα κράτη και τις Τράπεζες.

Είναι βέβαιο ότι υπάρχει οικονομικός πόλεμος *εν τι γενέση του* και σε έναν πόλεμο υπάρχουν *παράπλευρες* απώλειες που είναι οι Λαοί.

Όταν έχεις πόλεμο και ταυτόχρονα σύγχυση δηλαδή δεν γνωρίζεις με σαφήνεια τον εχθρό τότε νικά ο τυχοδιώκτης (στην σκέψη και την πράξη). Είτε λέγετε μεγαλοτραπεζίτης κερδοσκόπος είτε Ευρωζώνη είτε Παγκόσμια αγορά είτε δικτατορία είτε κομμουνισμός.

Αναρωτιέμαι τι κέρδη θα μπορούσαν οι Λαοί να δώσουν όταν αυτοί δεν υφίστανται. Δηλαδή ο πλούτος που κάποιοι επιδιώκουν το οφείλουν στους Λαού της υφηλίου. Δίχως αυτούς δεν υπάρχει πλούτος.

Επειδή λόγω δουλειάς είμαι μέσα στο Ελληνικό Δημόσιο σύστημα βλέπω την οργή των συναδέλφων μου που έχουν δύο και τρία παιδιά με σωρεία δανείων.

Αυτή η οργή αγαπητοί αναγνώστες είναι διαφορετικής φύσης από αυτής των οργισμένων νέων. Είναι δε, παντελώς απρόβλεπτη. Για αυτό τονίζω την ανάγκη για αυτοκυριαρχία και πειθαρχεία στους Νόμους και κανονισμούς.

Όσον αφορά τις καταστάσεις οικονομικοπολιτικές που θα προκύψουν τις θεωρώ μη προβλέψιμες και απόλυτα ρευστές. Και αν προκύψουν με συνεννόηση καλά είναι αλλά διαφορετικά θα υπάρξη σοβαρό πρόβλημα.

Τελειώνοντας θυμίζω το *ΠΑΤΡΙΣ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ* . (Πλάτωνας από Αθήνα) . Η πατρίδα πρέπει να βρίσκεται στην καλύτερη μοίρα (θέση) .

Δεν υπάρχουν σχόλια: