Κινδυνεύουμε να έχουμε *μειωμένη εθνική κυριαρχία* είπε στον σχολιασμό του ο Πρωθυπουργός κος Παπανδρέου λόγω του αυξημένου χρέους της Ψωροκώσταινας. Και το μυαλό μου αρχίζει να αναλύει την φράση *μειωμένη εθνική κυριαρχία*.
Σκέφτομαι: Κινδυνεύουμε από τους φίλους μας τους Τούρκους; Προφανώς όχι.
Κινδυνεύουμε από άλλα γειτονικά μας κράτη. Προφανώς όχι.
Τι σημαίνει, γιατί το είπε;;;
Σημαίνει ότι στα εθνικά μας θέματα (όπως το όνομα της FYROM, οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, η εμμονή της Ελλάδας να βάλει βέτο στα Σκόπια για την ένταξη του κρατιδίου στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, κ.α. που δεν γνωρίζουμε όπως ο ρόλος των Αμερικανικών βάσεων στην Σούδα) οι δυνατότητές μας (κοινώς η ανοχή που μας είχαν δείξει οι σύμμαχοι) μειώνονται δηλαδή στην διπλωματική γλώσσα εκμηδενίζονται. Δηλαδή γινόμαστε έρμαια των ξένων συμφερόντων και πολιτικών διαφορετικών των δικών μας.
Σημαίνει ότι στην εξωτερική μας πολιτική δεν μπορούμε να βρούμε εύκολα συμμάχους που θα μας υποστηρίξουν.
Δηλαδή η εξωτερική πολιτική μας θα είναι διαπραγματεύσιμη αναλόγως των οικονομικών χρεών της Χώρας μας.
Ποιο απλά αναγκαζόμαστε να είμαστε πέραν του λογικού υποχωρητικοί, διαλλακτικοί.
* Ἕνας λαὸς ὑποχείριό της μοναρχίας ἢ τῆς δῆθεν δημοκρατίας , τῶν δεσποτάδων , τῶν ξένων συμφερόντων , ἕνας λαὸς ποὺ βαθιὰ μέσα τοῦ ἔψαχνε νὰ βρεῖ τρόπους νὰ ἀντιδράσει , ἀλλὰ ἀγνοώντας τὴν ἀλήθεια καὶ στερημένος ὁλοκληρωτικὰ ἀπὸ τὸ φῶς τῆς Ἑλληνικῆς Φιλοσοφίας καὶ Παιδείας γινόταν συνεχῶς ἕρμαιο - ἰσμῶν καὶ δημαγωγῶν* .
Δίδω το παραπάνω απόσπασμα από τον Λόγο της Προμηθέας γιατί αισθάνομαι ότι θα γίνουμε έρμαιο -ισμών και δημαγωγών. Συγκεκριμένα για να επεξηγήσω το περί - ισμών φέρνω το παράδειγμα της αγελάδας :
ΦΕΟΥΔΑΡΧ-ΙΣΜΟΣ: Έχεις δύο αγελάδες. Ο αφέντης σου παίρνει ένα μέρος του γάλακτος.
ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΟΣΙΑΛ-ΙΣΜΟΣ: Έχεις δύο αγελάδες. Η κυβέρνηση τις παίρνει και τις βάζει σ' ένα στάβλο μαζί με τις αγελάδες όλων των άλλων. Εσύ πρέπει να φροντίζεις όλες τις αγελάδες. Η κυβέρνησή σου δίνει ακριβώς όσο γάλα χρειάζεσαι.
ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛ-ΙΣΜΟΣ: Έχεις δύο αγελάδες. Η κυβέρνηση τις παίρνει και τις βάζει σε ένα στάβλο μαζί με τις αγελάδες όλων των άλλων. Μία ομάδα πρώην εκτροφέων κοτόπουλων, τις φροντίζει. Εσύ πρέπει να φροντίζεις τα κοτόπουλα που πήραν από τους πρώην εκτροφείς κοτόπουλων. Η κυβέρνησή σου δίνει ακριβώς το γάλα και τα αβγά που οι νόμοι λένε ότι χρειάζεσαι.
ΦΑΣ-ΙΣΜΟΣ: Έχεις δύο αγελάδες. Η κυβέρνηση τις παίρνει και τις δύο, σε προσλαμβάνει για να τις φροντίζεις κι έπειτά σου πουλάει το γάλα.
ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝ-ΙΣΜΟΣ: Έχεις δύο αγελάδες. Οι γείτονές σου σε βοηθούν να τις φροντίζεις και όλοι μαζί μοιράζεστε το γάλα.
Επιστρέφοντας στον σχολιασμό μου και επί του συγκεκριμένου θέματος βλέπουμε ήδη την πρώτη υποχώρηση της Ελλάδας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την ΕΕ των Σκοπίων
Καταλήγοντας παρατηρώ ότι και το κράτος των ΗΠΑ παρόλο που είναι υπερχρεωμένο κάνει ισχυρή εξωτερική πολιτική;
Σας λέγω μετά λόγου γνώσεως πως όχι. Η ΗΠΑ δεν έχουν την δύναμη να επιβάλλουν καμία πολιτική. Την πολιτική τους την επιβάλλουν οι Τραπεζίτες στην κυβέρνηση των ΗΠΑ όπως το ίδιο θα ισχύσει και με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι η ΕΕ είναι ένωση των εμπόρων και των διαφορετικών οικονομικών λόμπυ.....
Και θυμήθηκα το γνωστό:
*Η αγορά είναι το μέρος που εξαπατά ο ένας τον άλλο και πλεονεκτεί ο ένας σε βάρος του άλλου* . (Ανάχαρσις από Σκυθία , 589 π.χ.) .
Κάπως έτσι είμαστε και στην ΕΕ.
Και για του λόγου το αληθές σας δίνω την παρακάτω κοινοβουλευτική ερώτηση:
Ερώτηση
Προς
Τον Υπουργό Εξωτερικών
Θέμα : Η παγίδα για το Σκοπιανό
Η Κομισιόν έχει προτείνει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βαρντάρσκα και το ίδιο ζητάει με ψήφισμά του και το Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό υιοθετεί και η σουηδική προεδρία με το επιχείρημα ότι τα διμερή ζητήματα δεν θα πρέπει να εμποδίζουν την ενταξιακή πορεία των υποψηφίων χωρών και ότι οι διμερείς διαφορές πρέπει να λύνονται από τα ενδιαφερόμενα μέρη. Ουσιαστικά, επιχειρούν να ακυρώσουν στην πράξη το κριτήριο της καλής γειτονίας για τις σχέσεις υποψηφίων προς ένταξη χωρών με χώρες-μέλη.
Χώρες της Ε.Ε. προτείνουν να συμφωνηθεί άμεσα το «Βόρεια Μακεδονία» και η Ελλάδα να πει «ναι» στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βαρντάρσκα και σε δεύτερη φάση να γίνει διαπραγμάτευση για το εύρος χρήσης αυτού του ονόματος και για το όνομα της εθνότητας/γλώσσας των κατοίκων της . Η Αθήνα, εντωμεταξύ, θα έχει άρει το βέτο ενώ τα Σκόπια δεν θα έχουν δώσει τίποτα.
Κατόπιν τούτου
Ερωτάσθε
Πώς θα αντιμετωπισθεί η ύπουλη αυτή παγίδα ;
Αθήνα, 3/12/2009
Ο ερωτών Βουλευτής
Πως διοικούν οι οικονομικά ισχυροί τα κράτη;; από Πυξίδα Ελλήνων
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου