2 Φεβ 2010

Καταγγελία ιδιώτη και επ’ αυτοφώρω σύλληψη επίορκου κτηνιάτρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπόθεση χρηματισμού υπαλλήλου
του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Σε συνέχεια καταγγελίας ιδιώτη, την επ’ αυτοφώρω σύλληψη της κτηνιάτρου Α. Χ. του Σταύρου, υπαλλήλου Σταθμού Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου Πέπλου, από τις Αστυνομικές Αρχές και την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης που καταδίκασε την εν λόγω υπάλληλο σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή για παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση, η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή , με απόφασή της παρέπεμψε την υπάλληλο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου για να δικαστεί για τα ακόλουθα πειθαρχικά παραπτώματα:

Της αποδοχής χρηματικού ανταλλάγματος για το χειρισμό υπόθεσης κατά την άσκηση των καθηκόντων της, κατ’ εξακολούθηση

Της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους

Της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς και ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός και εκτός της Υπηρεσίας

Τα ανωτέρω παραπτώματα μπορούν να επισύρουν την ποινή της οριστικής παύσης σε βάρος της υπαλλήλου.

Επιπλέον, με απόφαση της Υπουργού επεβλήθη στην υπάλληλο το μέτρο της αναστολής των καθηκόντων της, με μέτρο ιδιαίτερα επιβαρυντικό για πρώτη φορά σε υπάλληλο του ΥΠΑΑΤ και προβλέπεται από τον Υπαλληλικό Κώδικα στις εξαιρετικές περιπτώσεις όπου διακυβεύεται το συμφέρον της Υπηρεσίας.

Μετά την απόφαση αυτή της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κατερίνας Μπατζελή ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μιχάλης Καρχιμάκης εδήλωσε:

Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε για να απαλλαγούμε από αυτά τα φαινόμενα που δηλητηριάζουν και τη δημόσια ζωή.

Θα βάλουμε φραγμό στα μιζοδιόδια και στον παράνομο πλουτισμό των ολίγων επίορκων.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε και την υγιή Επιχειρηματικότητα αλλά προπάντων το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών – κτηνοτρόφων και καταναλωτών που καταβαραθρώνεται από τέτοιου είδους συμπεριφορές που οδηγούν σε εκβιασμούς υγιών επιχειρηματιών αλλά και σε ανεξέλεγκτες εισαγωγές υποβαθμισμένων προϊόντων που ελληνοποιούνται και πλασάρονται στην αγορά με επικίνδυνες πολλές φορές για τη δημόσια υγεία επιπτώσεις».

«Στέλνουμε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε αυτά τα φαινόμενα και καλούμε κάθε Έλληνα πολίτη να αντιταχθεί και να συμπαραταχθεί μαζί μας στον αγώνα αυτό με στόχο όλες εκείνες τις απαράδεκτες συμπεριφορές που είναι πολλαπλά ζημιογόνες και στην Οικονομία και στην Κοινωνία και που οδηγούν τελικά στην απαξίωση κάθε έννοιας εμπιστοσύνης σε θεσμούς κι αξίες»

Υ.Γ. : Αφαίρεσα το όνομα της υπαλλήλου για λόγους δεοντολογικούς. Εξάλλου παίζει ρόλο η πράξη προς αποφυγήν και παραδειγματισμό άλλων επίορκων υπαλλήλων και όχι η διαπόμπευση μέσω του ονόματος τους.

Εύγε στην άμεση ενέργεια του κρατικού μηχανισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: