6 Φεβ 2010

Μη κάνεις μη σου κάνουνε.....σύμφωνα με την αρχαία Κρητική Ρήση αλλά Βουλγαρικά

«Υπάρχουν, άραγε κάποιες εγγυήσεις ότι εμείς θα τα βγάλουμε πέρα καλύτερα από τους Έλληνες; Και θα έπρεπε, μήπως, να επιβληθούν επίσης κυρώσεις εναντίον της Βουλγαρίας σε περίπτωση αποτυχίας», πρόσθεσε ο ομιλητής, ολοκληρώνοντας την ερώτησή του ο Βούλγαρος Βουλευτής Τσουκάρσκ κατακεραυνώνοντας τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό Μπορίσοφ.

«Ο νότιος γείτονάς μας έχει εσωτερικό πρόβλημα, λόγω του οποίου αντιμετωπίζει ήδη σοβαρές δυσκολίες. Και τυχόν κυρώσεις εναντίον της Ελλάδος και μάλιστα κατόπιν πρότασής μας, θα ήταν δικαιολογημένες μόνο στην περίπτωση που υφίσταντο σαφείς ενδείξεις ότι οι απώλειες της Βουλγαρίας είναι αποτέλεσμα σκόπιμης παραβίασης των συμφερόντων μας από την ελληνική κυβέρνηση», πρόσθεσε και αναρωτήθηκε:

«Η προτεραιότητα του εθνικού συμφέροντος είναι αδιαμφισβήτητη και δεδομένη. Αλλά πώς θα επηρεάσουν παρόμοιες ενέργειες τη μακροπρόθεσμη προοπτική της ανάπτυξης των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων;».

Εύγε Βούλγαρε γνωρίζεις ορθά το *μην κάνεις μη σου κάνουνε μην πεις να μην σου πούνε την ξένη πόρτα σαν κτυπάς την εδική σου σπούνε (σπάνε)* (Αρχαία Κρητική Ρήση).

Περί Κατηγόρων από την Πυξίδα Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: