17 Φεβ 2010

Νέα θαυματουργή μέθοδος αποκατάσταση βλαβών της ανθρώπινης καρδιάς από Έλληνα Ιατρό

Ενα θαύμα ζουν πολλοί Ελληνες πρώην καρδιοπαθείς, οι οποίοι είχαν την ατυχία να έχουν πολλές στενώσεις στα στεφανιαία αγγεία της καρδιάς τους, αλλά και σε πολλά μικρότερα παράπλευρα, σε τέτοιο δε βαθμό που να μην επιδέχονται συμβατική επέμβαση, με συμβατικές τεχνικές, από συμβατικούς χειρούργους της καρδιάς. Στους προαναφερθέντες ασθενείς, εφαρμόστηκε η νέα μέθοδος του καθηγητή Σωτήρη Πράπα.

Η καρδιοχειρουργική ομάδα του τούς έκανε την καρδιά κυριολεκτικά «κόσκινο» με πολλές πολλές ... τρύπες.

Μετά την κατασκευή των «λαγουμιών», όπως συνηθίζει να λέει ο κος Πράπας δημιούργησαν με χρήση αρχέγονων κυττάρων βλαστικών κυττάρων , τα οποία, αφού συλλέχθηκαν και απομονώθηκαν, μετά από ειδική επεξεργασία εγχύθηκαν στα προκατασκευασμένα λαγούμια και μετά από λίγο, τα θαυματουργά αυτά κύτταρα δημιούργησαν ένα εντελώς καινούργιο μικροκυκλοφορικό δίκτυο με μικροσκοπικά αγγεία.

Με την αποκατάσταση της σωστής αιμάτωσης, ως δια μαγείας σταματούν οι βασανιστικοί πόνοι, αλλά και μια σειρά άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, που τους ταλαιπωρούσαν, απλά περνούν σε μία γλυκιά λησμονιά, μιάς και η καρδιά λειτουργεί πια κανονικά, σαν ένα ακριβό ελβετικό ρολόι!

Αυτό το μοναδικό επίτευγμα στη χώρα μας, που ανακοινώθηκε σε τρία παγκόσμια συνέδρια, και μάλιστα η παγκόσμια καρδιοχειρουργική εταιρία, τιμής ένεκεν, για τη μεγάλη αυτή ιατρική καινοτομία, ανέθεσε το πρόσφατο «Παγκόσμιο Συνέδριο Καρδιοχειρουργικής», το οποίο έγινε στην Κω, στην ομάδα του καθηγητή Σωτήρη Πράπα, διευθυντή καρδιοχειρουργικής στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν (Ο Σωτήρης ο Πράπας ήταν και ο πρόεδρος του Συνεδρίου) Η καινοτόμα αυτή, νέα μέθοδος του Σωτήρη Πράπα είναι συνέχεια μιας σειράς άλλων πρωτοποριακών επιτευγμάτων των τελευταίων χρόνων στην καρδιοχειρουργική.

Ενα απ 'αυτά είναι και το «ελληνικό μπαϊπάς», που ήδη εφαρμόζεται σ' όλο τον κόσμο. Επιστημονικά είναι διεθνώς γνωστό ως «Π-graft» ή «Π-circuit» («κύκλωμα Π») και είναι μια μέθοδος που επινόησε ο καθηγητής Σωτήρης Πράπας. Πρόκειται για μια επαναστατική μέθοδο σύνδεσης του «κυκλώματος Π», δηλαδή μαστικών αρτηριών, με το φυσικό κύκλωμα των στεφανιαίων αρτηριών.

Μάλιστα γίνεται χωρίς εξωσωματική κυκλοφορία, αλλά με πάλλουσα την καρδιά, δηλαδή σε λειτουργία, άρα χωρίς επιπλοκές, και κυρίως χωρίς όριο ηλικίας για τους καρδιοπαθείς που δεν μπορούν να γιατρευτούν χωρίς επέμβαση...
Πηγή: http://www.sigmalive.com/news/scitech/239755

Δεν υπάρχουν σχόλια: