14 Οκτ 2008

Άνοδος των Χρηματιστηρίων, προβλέπονται σκαμπανεβάσματα για τα επόμενα 4 χρόνια

Είναι τυχεροί αυτοί που ζούνε σε ενδιαφέροντες καιρούς.... λέει μια Κινέζικη ρήση.

Σκαμπανέβασμα των χρηματιστηρίων προβλέπουν οι οικονομικοί αναλυτές για τα επόμενα τέσσερα (4) χρόνια.

Έπειτα από τις διαβεβαιώσεις των κυβερνήσεων των χωρών του ΝΑΤΟ για την προστασία του χρηματοοικονομικού συστήματος και κατ' επέκταση του κατεστημένου, παρατηρείται άνθηση της χρηματιστηριακής αγοράς με πρωτοφανή κέρδη για το κεφάλαιο.

Είναι άγνωστο όμως αν αυτό θα διατηρηθεί....

Γιατί τώρα νιώθουν αυτοί που προκάλεσαν την ολίσθηση του χρηματιστηρίου ασφαλείς;

Ασφαλείς από τι;

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στο σταθμό του Alter είπε πως υπάρχει πρόβλημα με τη βαριά βιομηχανία (όπλων) των ΗΠΑ. Δεν ρέει χρήμα στις ΗΠΑ οπότε αν συνεχιστεί η ολίσθηση των χρηματιστηρίων πιθανότατα να υπάρξει ΚΡΑΧ με συνθήκες που ομοιάζουν με το ΚΡΑΧ που πέρασε η Αμερική τις πρώτες δεκαετίες του 19ου αιώνα. Συνεπώς όπως και τότε θα δημιουργηθούν εστίες πολέμου, πιθανώς και ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Επιπλέον στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές αναμένεται, εκλογή έγχρωμου προέδρου για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ .... άραγε θίγονται συμφέροντα από αυτό;

Για να θυμηθούμε τι είχε πει ο Ηράκλειτος για τους πολέμους;

*Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο πόλεμος είναι παγκόσμιο φαινόμενο και ότι η φιλονικία είναι δικαιοσύνη : όλα γεννιούνται και πηγάζουν αναγκαστικά από τη φιλονικία* . (Ηράκλειτος από Έφεσο ΑΠ 80) . 

Και συνεχίζει ο αρχαίος σοφός:

*Ο πόλεμος είναι πατέρας και κυβερνήτης των πάντων . Αυτός άλλους τους αναδεικνύει Θεούς και άλλους ανθρώπους , άλλους τους κάνει δούλους και άλλους ελεύθερους* . (Ηράκλειτος ΑΠ 53) .

*Από τα ενάντια , αυτό που οδηγεί στη γένεση (δηλαδή στη δημιουργία) λέγεται πόλεμος και έρις (φιλονικία) και αυτό που οδηγεί στη μετατροπή σε φωτιά (στην εξέλιξη ή πρόοδος) λέγεται συμφωνία και ειρήνη* . (Ηράκλειτος) .

Για να δούμε και την άλλη άποψη των πολιτισμένων Δυτικών:

*Σκοπός του πολέμου , είναι η επιδίωξη της ειρήνης* . (Τζ. Φ. Φούλερ , ειδικός της στρατηγικής) . Η Νέα Στρατηγική των Ανθρώπων άνευ νου . (Η Νέστρα των Ανανού , των ανθρώπων των προληπτικών πολέμων) . Δηλαδή για να κάνεις το καλό , πρέπει να κάνεις κακό.....!!!

Φρικτή παράφραση του Αριστοτέλιου *Ο στόχος του πολέμου είναι η ειρήνη* . (Αριστοτέλης) . Δηλαδή ο αναπόφευκτος πόλεμος πρέπει να καταλήγει στην εδραίωση της ειρήνης .

Επίσης υπάρχει και η αρχαιοελληνική άποψη ότι η σκέψη κυβερνά παντού.

Άραγε οι ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα και που θα κρατήσουν τέσσερα χρόνια γιατί τόση είναι η περίοδος χάριτος που δίδουν οι κυβερνήσεις στους χρηματιστές και τις τράπεζες θα δρομολογήσει ασύλληπτες εξελίξεις με μεταβολές για όλη την ανθρωπότητα;

Ο Νοστράδαμος έχει προβλέψει τα μελλούμενα με τις αφηγήσεις του;

Ο Άγιος Ιωάννης με την Αποκάλυψη έχει φανερώσει τις ανακατατάξεις και αναταράξεις που θα συμβούν;

Γιατί οι Κυβερνήτες δεν άφησαν να συμβεί *ΤΟ ΚΑΚΟ* για *ΤΟ ΚΑΛΟ*.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ αναδιανομή του πλούτου;

Μήπως έχει αποφασισθεί αναδιανομή πλούτου με άλλους όρους από τους Κυβερνήτες;

Επειδή το ΚΥΒΕΡΝΑΝ ΕΣΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙΝ, τι προέβλεψαν ή προγραμμάτισαν οι κυβερνώντες για μετά από τέσσερα (4) χρόνια από σήμερα;

Άραγε φθάνει η ώρα του ξεκαθαρίσματος της ανθρωπότητας και της προετοιμασίας για εξερεύνηση νέων γαιών;

ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΚΑΛΟ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: