26 Οκτ 2008

Μήνυση και αγωγή από Ρουσόπουλο κατά ALPHA

Πόλεμο κατά του τέως υπουργού τύπου Θ. Ρουσόπουλου από το σύνολο του δημοσιογραφικού και πολιτικού κόσμου για την μήνυση και την αγωγή που σκοπεύει να καταθέσει στην δικαιοσύνη και αφορά την συκοφαντική δυσφήμηση του, από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA και τριών δημοσιογράφων του.
Οι δημοσιογράφοι τον κατηγόρησαν για προσπάθεια φίμωσης της ενημέρωσης ενώ οι πολιτικοί του αντίπαλοι, για αήθη συμπεριφορά που έχει ως προστασία την βουλευτική του ασυλία.

Ο Δημόκριτος από Άβδηρα είχε πει ότι *ο ενάρετος άνθρωπος δεν πρέπει να υπολογίζει τους φαύλους που τον κατηγορούν*.  Είπε επίσης ότι *ούτε ο καλός λόγος σκεπάζει την κακή πράξη, ούτε η καλή πράξη βλάπτεται από τους κακούς λόγους*.

Από την άλλη μεριά ο Πυθαγόρας από Σάμο είχε πει *Να κάνεις αυτά που νομίζεις πως είναι σωστά, έστω κι αν κάνοντας αυτα πρόκειται να σε κακολογήσουν. Γιατί ο όχλος είναι κακός κριτής κάθε καλού πράγματος*.

Τέλος έρχεται ο Πλάτωνας από Αθήνα που λέει: *Δεν πρέπει να νοιαζόμαστε πολύ για το τιθα πει για μας ο κόσμος, αλλά τι θα πει εκείνος που ξέρει καλά για τα δίκαια και άδικα (ο Ένας)δηλαδή και αυτή είναι η αλήθεια (κοινώς η δικαιοσύνη ή ο Θεός)*.

Η γνώμη μου είναι ότι εφόσον αισθάνεται αδικία και μειώνεται η προσωπικότητά του οφείλει να υπερασπισθεί τον εαυτό του όπως ο οιονδήποτε Έλληνας πολίτης ή μήπως έχω άδικο;

Άδικο σε τι; Στο γεγονός ότι ο καθένας μας κατά το πως αυτός αντιλαμβάνεται υπερασπίζεται τον εαυτό του από τη συκοφαντία. Είτε επιλέγοντας τη δικαστική μάχη είτε επιλέγοντας την αδιαφορία και την περιφρόνηση των κατηγόρων.

Πρέπει να δεχθούμε ότι όποιον από τους παραπάνω δρόμους και αν ακολουθήουμε για τους κρίνοντες, αυτοί θα κριθούν ή αν θέλετε καλύτερα αυτοί πρέπει να κρίνονται.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: