Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό τράβηξαν Video και χλεύαζαν ναρκωμένο ασθενή με ιδιαιτερότητα και πιθανά οι ίδιοι το διέθεσαν στο διαδίκτυο.
Ο πρόεδρος του Νοσοκομείου καταδίκασε τις πράξεις, δήλωσε δε αίσχος, ντροπή και λύπη για τη συμπεριφορά των συναδέλφων του ενώ επέρριψε ευθύνες για την αήθη συμπεριφορά στις οικογένειες τους.
Για να θυμηθούμε τι είχε πει ο Ιπποκράτης ο Κείος στον περιβόητο όρκο του:
*Α Δ΄ΑΝ ΕΝ ΘΕΡΑΠΕΙΗ Ή ΙΔΩ Ή ΑΚΟΥΣΩ Ή ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΘΕΡΑΠΕΙΗΣ ΚΑΤΑ ΒΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ , Α ΜΗ ΧΡΗ ΠΟΤΕ ΕΚΛΑΛΕΕΣΘΑΙ ΕΞΩ , ΣΙΓΗΣΟΜΑΙ ΑΡΡΗΤΑ ΗΓΕΥΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΟΙΑΥΤΑ . ΟΡΚΟΝ ΜΕΝ ΟΥΝ ΜΟΙ ΤΟΝΔΕ ΕΠΙΤΕΛΕΑ ΠΟΙΕΟΝΤΙ ΚΑΙ ΜΗ ΞΥΓΧΕΟΝΤΙ , ΕΙΗ ΕΠΑΡΑΥΣΘΑΙ ΚΑΙ ΒΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ , ΔΟΞΑΖΟΜΕΝΩ ΠΑΡΑ ΠΑΣΙΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣΙΝ ΕΣ ΤΟΝ ΑΕΙ ΧΡΟΝΟΝ...*
Δηλαδή: Και όσα δω ή ακούσω κατά τη διάρκεια της θεραπείας ή και έξω από αυτή για τη ζωή κάποιου ανθρώπου , θα τα κρατήσω μυστικά και δεν πρόκειται ποτέ να τα φανερώσω σε κάποιον και γενικά τον όρκο θα τον τηρώ πάντα....
Οι γιατροί ορκίστηκαν σε αυτόν το ιερό όρκο και έπρεπε να τον τιμήσουν. Όταν ένας άνθρωπος εμπιστεύεται τη ζωή του σε αυτούς εμπιστεύεται και την αξιοπρέπειά του!
Να γιατί είναι αισχρό.
Επιπλέον ο Θαλής ο Μιλήσιος είχε πει:
*ΚΑΚΟΠΡΑΓΟΥΝΤΑ ΜΗ ΟΝΕΙΔΗΖΕΙΝ* . Δελφικό Παράγγελμα . Μην περιγελάς τον δυστυχή .
Ο Χίλων τον 6ος αι. π.χ. από Σπάρτη είπε:
*ΤΩ ΔΥΣΤΥΧΟΥΝΤΙ ΜΗ ΕΠΙΓΕΛΑ* . Δελφικό Παράγγελμα . Τον δυστυχούντα μην κοροϊδεύεις .
*Η συμφορά όμοια συχνοκαθίζει , πότε στον ένα , πότε στον άλλο* . (Αισχύλος από Ελευσίνα , 525 - 456 π.χ.) .
*ΜΗΔΕΝΙ ΣΥΜΦΟΡΑΝ ΟΝΕΙΔΙΣΗΣ . ΚΑΙ ΓΑΡ Η ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΟΡΑΤΟΝ* (Ισοκράτης) . Κανενός τη συμφορά μην εξευτελίσεις γιατί η τύχη είναι κοινή για όλους και άγνωστο το μέλλον .
Σχολιάζοντας σας λέω τα εξής:
Γιατί υπάρχει το αξίωμα της Διαφορετικότητας
Διότι :
Τίποτα δεν είναι όμοιο στην φύση .
Τα πάντα έχουν διαφορετικό ρόλο και τα πάντα αλληλοεξαρτούνται μεταξύ τους .
Όλα στο σύνολο τους συνθέτουν την αρμονία .
Υ.Γ. : Δείτε το ουράνιο τόξο (διάθλαση) που συνθέτει στο σύνολο του το λευκό φως .
Αρμονία : Αγάπη + Δικαιοσύνη + Ελευθερία = ΑΔΕ .
Άνθρωπος: Φιλία (αγάπη) + Δίκαιο + Δημοκρατία = ΦίΔΔη.
Εξάλλου ο Δημιουργός τα πάντα (όντα ή μη) κατασκευάζει για άλλο Λόγο και Σκοπό . (Δείκτης) .
Υ.Γ. : *Αγαπάει η φύση τα αντίθετα και με αυτά όχι με τα όμοια δημιουργεί συμφωνία , έτσι γίνεται και ενώνει λ.χ. το αρσενικό με το θηλυκό και πραγματώνει την πρώτη ομόνοια με την ένωση των αντιθέτων και όχι των όμοιων...... (αρχή δυϊσμού - διαφορετικότητας)* . (Ηράκλειτος από Έφεσο) .
Y.Γ.2 : Μάθε άνθρωπε: Οι απειροελάχιστες διαφορές κάνουν την διαφορά στον κόσμο....Όλα είναι ίδια με διαφορετικό τρόπο κατασκευής.....(Δείκτης) .
Υ.Γ.3: Ο κάθε άνθρωπος είναι σαν γράμμα του αλφαβήτου: για να σχηματίζει μια λέξη, πρέπει να ενώνετε με άλλα γράμματα. (Ι. Μάντελσταμ) .
Υ.Γ.4: *Η σοφία των θεών το έθεσε έτσι ώστε ο άνθρωπος να έχει την ανάγκη των συνανθρώπων του* . (Θεόκριτος) .
Υ.Γ.5: *Η φύση είναι πιο σοφή από εμάς , για αυτό πρέπει να διατηρήσουμε την ποικιλία των γονιδίων , που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν διαφορετικές φυλές , διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες , διαφορετικοί πολιτισμοί και διαφορετικές κοινωνίες . Μόνο χάρη στη διαφορετικότητα η ανθρωπότητα επέζησε τόσα χρόνια σε αυτό τον πλανήτη* . (Έρικ Βίσχαους , Νόμπελ Ιατρικής 1995) .
Y.Γ.6: Από την ομοφυλοφιλία δεν κινδυνεύει η Δημοκρατία παρά μόνο η θρησκεία . (Δείκτης) .
Υ.Γ.7: «Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Και θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να παραμείνουν έτσι.
Σε κάθε άνθρωπο έχουν δοθεί δύο ποιότητες: η δύναμη και το ταλέντο. Η δύναμη τον οδηγεί να συναντήσει το πεπρωμένο του, το ταλέντο του τον υποχρεώνει να μοιραστεί με τους άλλους τα καλά του στοιχεία. Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει πότε να χρησιμοποιεί το ένα και πότε το άλλο.
Σε κάθε άνθρωπο έχει δοθεί μια αρετή: η ικανότητα να επιλέγει. Για όποιον δεν χρησιμοποιεί αυτή την αρετή, μετατρέπεται σε κατάρα - και οι άλλοι θα επιλέγουν πάντα για λογαριασμό του.
Κάθε άνθρωπος έχει τον Προσωπικό του Μύθο να υλοποιήσει και αυτός είναι ο λόγος που έρχεται στον κόσμο. Ο Προσωπικός Μύθος εκδηλώνεται στον ενθουσιασμό του για όσα κάνει.
Κάθε άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει δύο γλώσσες: τη γλώσσα της κοινωνίας και την γλώσσα των οιωνών. Η πρώτη εξυπηρετεί την επικοινωνία με τους άλλους. Η δεύτερη χρησιμοποιείται για να εξηγεί τα μηνύματα από τον Θεό.
Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αναζητά την απόλαυση - αυτό δηλαδή που δίνει σ' εκείνον χαρά και όχι κατ' ανάγκη στους άλλους.
Κάθε άνθρωπος πρέπει να διατηρεί ζωντανή μέσα του την ιερή φλόγα της τρέλας. Και πρέπει να συμπεριφέρεται σαν κανονικός άνθρωπος.
Τα μόνα σφάλματα που θεωρούνται σοβαρά είναι τα εξής: να μη σέβεσαι τα δικαιώματα του άλλου, να παραλύεις από τον φόβο, να αισθάνεσαι ένοχος, να νομίζεις ότι δεν αξίζεις ό,τι καλό και κακό σου συμβαίνει στη ζωή και να είσαι δειλός. Να αγαπούμε τους εχθρούς μας, αλλά να μην κάνουμε συμμαχίες μαζί τους. Βρίσκονται στον δρόμο μας για να δοκιμάσουν το σπαθί μας και αξίζουν τον σεβασμό της μάχης μας. Εμείς να διαλέγουμε τους εχθρούς μας και όχι αντίστροφα.
Όλες οι θρησκείες οδηγούν στον ίδιο Θεό και όλες αξίζουν τον ίδιο σεβασμό.
Ό,τι κάνουμε στο παρόν επηρεάζει το μέλλον ως συνέπεια και το παρελθόν ως λύτρωση». (Πάολο Κοέλο) .
Τέλος για όλους τους συμμετέχοντες στο αήθες αυτό περιστατικό έχω να πω:
*ΑΤΥΧΙΑΝ ΜΗ ΟΝΕΙΔΥΖΕΙΝ , ΝΕΜΕΣΙΣ ΑΙΔΟΥΜΕΝΟΝ* . Την ατυχία δεν πρέπει να την κοροϊδεύουμε φοβούμενοι την νέμεση (οργή του Θεού) . (Πιττακός από Μυτιλήνη) .
Και να περιμένουν συνέχεια με μηνύσεις και αγωγές από τον δυστυχή ατυχούντα.
17 Οκτ 2008
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου