3 Δεκ 2008

Ο Διογένης πρότεινε στον Σπεύσιπο να αυτοκτονήσει........

Όταν ο Σπεύσιππος από την Αθήνα (339 π.χ.) έπαθε παράλυση των ποδιών του , ο Διογένης τον συμβούλευσε να αυτοκτονήσει .

*Δεν ζούμε με τα πόδια , αλλά με το νου* απάντησε εκείνος .

Σήμερα που είναι ημέρα των ατόμων με αναπηρία, αναρωτιέμαι τι πολιτισμό θα μπορούσαμε να διδάξουμε στα παιδιά μας αν εμείς λ.χ. κλείνουμε τις διαβάσεις ή τα πάρκιν στα άτομα αυτών των ειδικών ομάδων;

Αν εμείς με το παράδειγμά μας δεν σεβόμαστε τους αδυνάτους και τότε αξίζει να λέμε ότι είμαστε απόγονοι των Ελλήνων; του πολιτισμού, του ανθρωπισμού και γενικά της κλασικής παιδείας;

Την πολιτεία την ορίζουν οι πολίτες, αν αυτοί είναι κακοί τότε και η πολιτεία είναι κακή διότι η πολιτεία είναι η κοινωνία των πολιτών (Αριστοτέλης) . Συνεπώς πρέπει να προσπαθήσουμε όχι να ελεήσουμε τους ΑΜΕΑ αλλά να μην τους δημιουργήσουμε πρόβλημα στον καθημερινό τους αγώνα, ξεκινώντας πρώτα με το να τηρούμε τους Νόμους και κανονισμούς που τους αφορούν.

Όπως την μετακίνησή τους στους δρόμους και τα πεζοδρόμια μέχρι και την παραχώρηση προτεραιώτητας στις κρατικές υπηρεσίες και τα πολυκαταστήματα.

Αγαπητοί Συνάνθρωποι: Ο καθένας μας μόνος του και όλοι μαζί ας προσπαθήσουμε να προσφέρουμε μια καλύτερη και πιο προσιτή πόλη στους πολίτες με προβλήματα κινητικότητας τηρώντας ευλαβικά, τους κανονισμούς που τους αφορούν.

Διότι οι ΑΜΕΑ εκτός του δικού τους προβλήματος πρέπει να αντιμετωπίσουν και όλους εμάς τα θηρία της πόλης.......

ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: