31 Δεκ 2008

Προς το Ισραήλ από έναν Έλληνα

Εξηγώ στο μικρό μου γιό γιατί δεν πρέπει να φέρεται άσχημα σε μικρότερα από αυτόν παιδιά. Τι δηλαδή. Να μην κάνει, ότι δεν θέλουν να του κάνουνε (Ο ΣΥ ΜΙΣΕΙΣ ΕΤΕΡΩ ΜΗ ΠΟΙΗΣΕΙΣ).

Διότι πάντα θα υπάρχει κάποιος ισχυρότερος από αυτόν όπως πάντα θα υπάρχει κάποιος ασθενέστερος από αυτόν. Συνεπώς η δική του καλή συμπεριφορά δίδεται ως παράδειγμα στους μεγαλύτερους και στους μικρότερούς του. Εξάλλου το να επιβάλλεσαι στους ανίσχυρους δείχνει χαμηλού επιπέδου νόηση και χαρακτηρίζει βαρβάρους και όχι ανθρώπους.

Γεμάτος απορία με ρωτά. Γιατί πατέρα το Ισραήλ επιτίθεται στην Παλαιστίνη, η Αμερική στο Αφγανιστάν, η Ρωσία στην Γεωργία;

Διότι παιδί μου είναι βάρβαροι του απαντώ. Συνεχίζοντας λέω: Νομίζουν γιέ μου, ότι διαμέσου της ισχύς τους θα επιβληθούν στην γη. Δεν γνωρίζουν ότι όλοι μας είμαστε κάτω από την ίδια ανθρώπινη μοίρα και ότι είμαστε άνθρωποι. Ότι όλα εδώ μένουνε, ότι όλα είναι κύκλος και εκεί που τώρα είναι ψηλά αύριο θα είναι χαμηλά, ότι είναι σημαντικότερη η ευχή από την κατάρα.

Μα πατέρα γιατί η Αμερική ή η Κίνα που έχουν την ισχύ δεν επιβάλλονται στους άλλους ισχυρούς που διαφεντεύουν τους γείτονές τους με τα όπλα τους.

Και του απαντώ διότι ως κηδεμόνες αδιαφορούν για τα παιδιά τους , δεν θέλουν να δώσουν αγωγή και αρετή στους κυβερνήτες των κρατών αυτών. Βέβαια τελειώνοντας του λέω, οι πατεράδες θα χτυπάνε το κεφάλι τους για την λάθος διαπαιδαγώγηση που δώσανε στα παιδιά τους. Διότι αυτή η κακή τακτική θα τους πνίξει καθώς τα παιδιά τους δεν θα ελέγχονται. Και καταλήγοντας θυμίζομε την ρήση του Θαλή του Μιλήσιου που λέει: *Ότι προσφέρεις στους γονείς σου τα ίδια περίμενε να πάρεις από τα παιδιά σου*

Προσέξτε εσείς που διοικείται τα ισχυρά κράτη τι θα λάβετε από τα τέκνα σας…………

Περί γονέων

Δεν υπάρχουν σχόλια: