5 Απρ 2010

Το μυαλό μου το κλούβιο....επίκαιρο με τα πασχαλινά αυγά


Το 2004 έρχεται η Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή και μετά την απογραφή δανείζεται η χώρα από 1.5% εως 2.5% ενώ μπαίνουμε σε επιτήρηση για ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Το 2009 έρχεται το ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου και έπειτα από καταγραφή χρεών (δηλαδή απογραφή και διασυρμό της Πόλης - Κράτους μας) δανείζεται η χώρα από 5.5% εως 6,5% ενώ μπαίνουμε σε επιτήρηση επ΄αόριστον.

Κατά την προεκλογική περίοδο το κυβερνών κόμμα ισχυρίζονταν λεφτά ότι υπάρχουν ενώ το απελθών ότι, λεφτά δεν υπάρχουν....Το κυβερνών κόμμα ισχυρίζονταν ότι δεν θα πειράξει μισθούς ή συντάξεις τουναντίον θα τα αυξήσει ενώ το απελθών δήλωνε το πάγωμα μισθών και συντάξεων, εντούτοις περιέκοψε κατά 30% επιδόματα και δώρα των δημοσίων υπαλλήλων ενώ εως το τέλος καλοκαιριού με αρχές νέου έτους θα περικοπούν και οι συντάξεις....

Το κυβερνών κόμμα ισχυρίζονταν ότι δεν θα πειράξει τα ασφαλιστικά δικαιώματα και από τα πρώτα θέματα που ρυθμίζει μέσω των *Δομικών αλλαγών Λοβέρδου* είναι τα όρια της ηλικίας και τα όρια των συντάξεων....

Και συμπεραίνω με το μυαλό μου το κλούβιο πόσο δίκιο είχαν οι πρόγονοί μας στα: *ΤΑ ΕΝ ΟΊΚΟ ΜΗ ΕΝ ΔΉΜΟ* καθότι ενόσω όλα τα κράτη μαγειρεύουν τα ελλείμματά τους δεν τα εκθέτουν σε κοινή Θέα στις κερδοσκοπικές αγορές προκειμένου να δανείζονται φθηνότερα εμείς κάναμε ακριβώς το αντίθετο ...και *ΜΗ ΧΕΊΡΟΝ ΒΈΛΤΙΣΤΟΝ* καθότι εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι δεν τηρήσαμε ως Έλληνες αυτήν την αρχαιότατη Ρήση και προτιμήσαμε τον εύκολο δρόμο των *Λόγων*.

Τουλάχιστον ας διδαχθούμε ως φυλή το *ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ* δηλαδή ότι τα λόγια φεύγουν και να μην εμπιστευόμαστε τόσο εύκολα τα παχυλά λόγια ειδικά πολιτικών φιλόδοξων ανδρών.

Βέβαια υπάρχουν τα παρηγορητικά: *ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ* (δηλαδή κάθε κακό φέρνει και καλά) και το *ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΆΡΙΖΕ* (δηλαδή μην προτρέχεις ή μην δηλώνεις επιτυχία πριν την τελείωση μιας πράξεως)

Πηγή: Αντώνιος Περιπατητής

Δεν υπάρχουν σχόλια: