14 Απρ 2010

Θυσία Δικαστή στο βωμό της Δικαιοσύνης

Ανώτατος Ρώσος δικαστής που προήδρευσε στη δίκη μιας συμμορίας νεοναζιστών δολοφόνων αλλά και στις δίκες πολλών διεφθαρμένων κρατικών υπαλλήλων, δολοφονήθηκε χθες στη Μόσχα. Ο Εντουάρντ Τσουβάσοφ πυροβολήθηκε καθώς κατέβαινε τη σκάλα του σπιτιού του σε περιοχή του κέντρου της Μόσχας, για να πάει στη δουλειά του.

Η αστυνομία πιστεύει ότι δολοφονήθηκε από υπερεθνικιστές ως εκδίκηση για τις αποφάσεις που είχε πάρει στο δικαστήριο της Μόσχας. Ο 47χρονος Τσουβάσοφ χτυπήθηκε από σφαίρες τρεις φορές στο κεφάλι και το στήθος και ξεψύχησε πριν προλάβουν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Ο δικαστής είχε ασχοληθεί με τις δίκες των μελών ακραίων οργανώσεων και είχε βάλει τον Φεβρουάριο στη φυλακή 9 μέλη της φασιστικής ομάδας «Λευκοί Λύκοι», για τους φόνους μεταναστών από την Κεντρική Ασία.
Οι σκίνχεντ, κυρίως νεαροί, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη από 6 έως 23 χρόνια για τη συμμετοχή τους στο μαχαίρωμα και τον ξυλοδαρμό 11 μεταναστών. Τα μέλη της ομάδας που είχε δημιουργηθεί δύο χρόνια νωρίτερα την ημέρα των γενεθλίων του Αδόλφου Χίτλερ, είχαν καταγράψει τις επιθέσεις στα κινητά τους τηλέφωνα και έπειτα ανάρτησαν τα βίντεο σε εθνικιστικές ιστοσελίδες.

Ο Τσουβάσοφ είχε διατάξει την περασμένη εβδομάδα και τη φυλάκιση τριών υπερεθνικιστών οι οποίοι είχαν διαπράξει δολοφονίες με ρατσιστικά κίνητρα, δήλωσε η εκπρόσωπος του δικαστηρίου της Μόσχας Ανα Ουσάτσεβα. Απειλές για τη ζωή του δικαστή είχαν διατυπωθεί σε αρκετές ιστοσελίδες εξτρεμιστικών ομάδων στο Ιντερνετ έπειτα από αυτές τις δίκες.

«Δημοσίευσαν τη φωτογραφία και ηχητικά αποσπάσματα από τις δίκες, χαρακτηρίζοντάς τον κίνδυνο για όλους τους Ρώσους», πρόσθεσε η Ουσάτσεβα.

Πέρσι 306 άτομα τραυματίστηκαν και 60 δολοφονήθηκαν σε ρατσιστικές επιθέσεις στη Ρωσία. Οι κάμερες ασφαλείας στο κτίριο του Τσουβάσοφ δείχνουν ότι τον πλησίασε ένας ξανθός άνδρας ηλικίας μεταξύ 25 και 30 ετών, που φορούσε μαύρο πουκάμισο, καπέλο και τζιν παντελόνι και τον πυροβόλησε. Η υπηρεσία ασφαλείας είχε προσφέρει προστασία στον δικαστή λόγω των απειλών εναντίον της ζωής του όμως εκείνος δεν είχε δεχθεί τη συνοδεία σωματοφύλακα.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4569525&ct=2

Διαβάζοντας το άρθρο θλίβομαι, καθώς οι δικαστές, αυτοί οι υπέρτατοι αγωνιστές της Δικαιοσύνης θυσιάζουν την ζωή τους δικάζοντας με αφοβία και υψηλή αίσθηση καθήκοντος ανθρώπους επικίνδυνους για την κοινωνία .....

Δεν υπάρχουν σχόλια: