11 Απρ 2010

Βάφτισαν τούρκο, Έλληνα από τους Δελφούς κάνοντάς τον ετικέτα σε γιαούρτι και τον έπιασε το Μανιάτικο....!

«Από μικρό παιδί μάζευα φουστανέλες. Μου άρεσαν,όπως μου αρέσει και ο χορός και κατεβαίνω σε εκδηλώσεις.Στον κόσμο που δεν είναι μαθημένος κάνω εντύπωση.Με φωτογραφίζουν». Πού να ΄ξερε όμως ο κ. Μηνάς Καρατζόγλης, ο 74χρονος παππούς με την παχιά γενειάδα από τους Δελφούς, ότι μία από αυτές τις φωτογραφίες του όχι απλώς θα ταξίδευε ως τη Σουηδία, αλλά θα γινόταν ετικέτα σε γιαούρτι, η οποία μάλιστα θα τον «βάφτιζε» Τούρκο.

Η διαφήμιση που έκανε... Τούρκο τον κ. Καρατζόγλη έχει ιδιαίτερη ιστορία. Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Ολα ξεκίνησαν από έναν Ελληνα, τον κ. Αθ. Βαρζανάκο , ο οποίος κατάγεται μεν από τους Δελφούς, πηγαινοέρχεται ωστόσο για επαγγελματικούς λόγους στη Σουηδία. Σε κάποια από τις επισκέψεις του βρέθηκε σε ένα κατάστημα για να ψωνίσει τρόφιμα. Έκπληκτος μπροστά από το ψυγείο του σουπερμάρκετ αναγνώρισε στην ετικέτα τού κεσέ, «με την παραδοσιακή τουρκική συνταγή» της εταιρείας Lindahl, το πρόσωπο του κ. Καρατζόγλη.

Ο γιος του, ο κ. Γ. Καρατζόγλης, είναι εκείνος που... επιστρατεύτηκε για να μαζευτούν οι πληροφορίες από το Διαδίκτυο σχετικά με τη σουηδική εταιρεία.

Οπως έμαθαν, εξάλλου, η εικόνα του συμπαθέστατου παππού από τους Δελφούς χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από την εταιρεία. Σουηδικά δημοσιεύματα μάλιστα αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας ισχυρίζονται πως αγόρασαν τη φωτογραφία του από διαφημιστική εταιρεία, δίχως να γνωρίζουν ότι ο εικονιζόμενος με το τραχύ μουστάκι δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή του- και βέβαια ότι δεν είναι... Τούρκος. Η συνέχεια στα δικαστήρια της Αμφισσας.
Πηγή: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=324851&dt=10/04/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: