12 Νοε 2008

Φυλακισμένοι έραψαν......

Φυλακισμένοι έραψαν τα στόματά τους διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαμονής τους και την συμφόρηση στις φυλακές της Χώρας. Χρησιμοποίησαν την ακραία αυτή πράξη για να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας και να μας θυμίσουν τις πρωτόγονες κοινωνίες του πολιτισμένου κατά τα άλλα Ελληνικού Κράτους. Συνολικά πάνω από 5.000 οι συμμετέχοντες στην απεργία πείνας σε όλα τα σωφρονιστικά ιδρύματα της Ελλάδος που βρίσκεται ήδη στην 6η ημέρα.

Συγκεκριμένα ο υπάρχων κανονισμός απαγορεύει την επικοινωνία θεσμικών φορέων (δικηγόρους, συλλόγους, οργανώσεις φυλακισμένων) να έρθουν σε επαφή με τους φυλακισμένους και τα προβλήματά τους, ενώ παραμένουν στα αιτήματά των φυλακισμένων η αποσυμφόρηση των φυλακών, οι συνθήκες διαμονής, ο χωρισμός των εξαρτημένων από τους καθαρά ποινικούς και άλλα όπως η διαδικτυακή σύνδεση κ.α

Όποιοι και αν είμαστε ότι άσχημο και αν έχουμε πράξει, παραμένουμε άνθρωποι.

Δεν πρέπει να λησμονούμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, γεγονός που χαρακτηρίζει τις πολιτισμένες κοινωνίες.

Η φυλακή πρέπει να σωφρονίζει και όχι να τιμωρεί. Αυτός είναι ο βασικός κανόνας της δημιουργίας των καταστημάτων.

Καθημερινά διαβάζουμε τις αισχρότητες που γίνονται στις φυλακές.

Βιασμούς, ναρκωτικά, συγκρούσεις και φατρίες φυλακισμένων φυλάκων και διεύθυνσης συνθέτουν εφιαλτικό περιβάλλον για την ανθρώπινη υπόσταση.

Άβατο στις φυλακές , άβατο στα Πανεπιστήμια , άβατο στο Άγιο Όρος , άβατο στην Τεκτονική Στοά.

Όπου υπάρχει ένα άβατο υπάρχει μια ασυδοσία , ασυλία παράνομων πράξεων. Ντροπή για το Γένος των Ελλήνων. Ντροπή για όλους τους ανθρώπους η παραβίαση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα μας.

Όλα τα προβλήματα αυτής της χώρας ήταν είναι και θα είνα για πολλά χρόνια βαθιά πολιτικά. Την Πολιτική που ορίζουν οι Πολίτες αυτής της Χώρας. Γιατί τους Πολιτικούς με τις πρακτικές τους εμείς τους ορίζουμε και εμείς τους γκρεμίζουμε. Μόνο λίγο ΕΓΕΡΣΗ χρειαζόμαστε. ΕΓΕΡΣΗ γιατί κοιμόμαστε..........

Δεν υπάρχουν σχόλια: