28 Νοε 2008

Tρομοκρατικό χτύπημα στη Βομβάη της Ινδίας

Το φάντασμα της τρομοκρατίας χτύπησε τη Βομβάη με τουλάχιστον 130 νεκρούς, εκατοντάδες οι τραυματίες και τουλάχιστον 200 ομήρους, σε σύγχυση βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας ως προς την αντιμετώπιση της κατάστασης. Οι κυβερνήσεις των δυτικών χωρών βρίσκονται σε ετοιμότητα για πιθανό χτύπημα στο έδαφός τους.

Και ο φανατισμός καλά κρατεί. Τι φταίει άραγε για αυτή την κατάσταση;

Η τρομοκρατία ως φαινόμενο προέκυψε την τελευταία δεκαπενταετία για τα ανεπτυγμένα κράτη και παλιότερα για τα αναπτυσσόμενα. Ενώ καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες από τους Κυβερνήτες των χωρών εντούτοις ωσάν την Λερναία Ύδρα θεριεύει.

Η τρομοκρατία έχει ως κινητήρια δύναμη την αδικία. Αδικία που γεννά η συμπεριφορά των Κυβερνώντων στους Λαούς τους, αδικία που προέρχεται από εδαφικές διεκδικήσεις γειτονικών κρατών (όπως αφορά την συγκεκριμένη περίπτωση) και φανατισμένων *υπερπατριωτών*, αδικία που γεννά η εκμετάλλευση των φτωχών χωρών από τις πλούσιες κοινώς ιμπεριαλισμός από την άνιση κατανομή του πλούτου και τέλος αδικία που προέρχεται από την μίξη των παραπάνω αδικιών.

Την σπίθα της τρομοκρατίας ανάβουν οι θρησκείες και η μισαλλοδοξία. Αυτές, αφού μορφώσουν τους μελλοντικούς τρομοκράτες κάτω από το *βάφτισμα* του μάρτυρα που πάει στον Παράδεισο (τόσο φτάνει η αντίληψή τους) τους αφήνουν στις πλάνες τους και αιματοκυλούν την ανθρωπότητα. Αυτοί οι πλανεμένοι δρούν ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση και πρέπει να ξεριζωθούν για να επέλθει πρόοδος.

Ο ξεριζωμός των φανατικών μπορεί να γίνει με την αναμόρφωση των ιδεών τους από τις θρησκείες, τους κυβερνώντες και την χορηγούμενη παιδεία (εκπαίδευση μέσω σχολείων)

Επιπλέον η εξάλειψη της αδικίας θα δράσει καταλυτικά στην εξαφάνιση του παραπάνω φαινομένου.

Τι λέω τώρα ο άνθρωπος , πολύ ιδανικές λύσεις πολύ θεωρητικές………

ΠΕΡΙ ΚΑΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ (Χρηστικές Συμβουλές από Φιλόσοφους)

Δεν υπάρχουν σχόλια: