24 Νοε 2008

Και εγένετο Φως....μέσω του υπομνήματος Εφραίμ

Το ότι στο Άγιο Όρος το υπάρχων Ελληνικό Σύνταγμα δίδει την *ασυλία* στους μοναχούς του , το γνωρίζαμε. Εκείνο που δεν γνωρίζαμε και τώρα μάθαμε ήταν η απαξίωση των θεσμών από τους μοναχούς.

Γεννήσαμε την Δημοκρατία και εμείς θα την πεθάνουμε;

Προσήλθαν στον Ιερό Οίκο της Δημοκρατίας με τους δικηγόρους και τους σωματοφύλακές τους φοβούμενοι τι; Την Αλήθεια. Το ψέμα να ξέρουν, ότι έχει κοντά ποδάρια.

Και καλά οι απατεώνες βρίσκουν τρόπους να ξεφεύγουν της δίκης , η καταδίκη όμως στην συνείδηση του Λαού είναι αυτή που μένει.....

Ο Σόλωνας είπε εύστοχα ότι *Οι νόμοι μοιάζουν με ιστό αράχνης που συγκρατεί τα ελαφρά και αδύναμα αλλά σκίζεται από τα βαριά και μεγάλα* .

Γιατί οι νομοθέτες άφησαν το *Παραθυράκι* με το υπόμνημα και δεν δήλωσαν ρητώς την υποχρέωση για κατ' αντιπαράθεση με την Εξεταστική επιτροπή;

Ο Πρόεδρος της Εξεταστικής κράτησε λεβέντικη στάση και ζήτησε την κράτηση τους πράγμα που δεν έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία της επιτροπής .

Κύριοι άλλο Εκκλησία, άλλο Άγιο Όρος, άλλο παλιοημερολογίτης, άλλο κλασικός ορθόδοξος, άλλο απατεώνας μοναχός, άλλο σάτυρος αρχιμανδρίτης. Τι φοβάστε; τις αντιδράσεις των φανατικών παλαιοημερολογιτών ή την ακύρωση της διαδικασίας και την απαξίωση του ιερότερου θεσμού του κόσμου, της Δημοκρατίας.

Ορθά ο κος Μαρκογιαννάκης επέμεινε στην κράτηση των δύο μοναχών διότι δημιουργείται αρνητικό προϊγούμενο και τετελεσμένη κατάσταση, ο καθένας να λέει εγγράφως αυτά που επιθυμεί να πει δίχως διάλογο και απάντηση των κρίσιμων ερωτημάτων.

Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη για τον κο Μαρκογιαννάκη, ένας Εφραίμ όμως φέρνει την απαξίωση των θεσμών.........

Κύριοι βουλευτές δεν έχουμε που δεν έχουμε λεφτά , να μην έχουμε και λίγη τσίπα;

Περί ψεύδους και Αλήθειας

Δεν υπάρχουν σχόλια: